Platforma sodobnega plesa 2020 - KREATIVNE REFLEKSIJE

Ajda Tomazin

Čigumitvist

plesno-lutkovna predstava za otroke (4+)

Čigumitvist <em>Foto: Urška Boljkovac</em>
Foto: Urška Boljkovac

Hiša otrok in umetnosti, Odprti predali, 2019

V sodelovanju s Poletnim lutkovnim pristanom.
Vstopnina: 1 EUR

Koncept, koreografija in režija: Ajda Tomazin
Soustvarjanje in izvedba: Kristina Rozman in Nina Pertot Weis
Dramaturgija in oblikovanje svetlobe: Anže Virant
Kostumografija: Iztok Hrga
Avtorska glasba: Iztok Drabik Jug
Likovna zasnova in scenografija: Ajda Tomazin
Produkcija: Hiša otrok in umetnosti
Koprodukcija: Odprti predali

Če bi želeli poiskati ljudi, ki se zavedajo okoljskega odtisa žvečilnega gumija, bi jih najbrž našteli na prste ene roke. Češ, kaj slabega pa storim s tem, ko to majhno prežvečeno stvar odvržem na tla. Plesno-lutkovna predstava Čigumitvist ozavešča najmlajše o velikih in majhnih ekoloških vprašanjih in njihovi večplastnosti in prepletenosti. Predstava je svojevrsten spoj žvečilke (čigumija) in gumitvista (igre z elastično vrvico), ki s svojo edinstveno kombinacijo tvorita plesno zgodbo o potovanju žvečilke od užitka, okusa in vznemirjenja do izgube okusa, dolgčasa in odpadka. Najmlajši bodo ob prvinah sodobnega plesa sodelovali pri najrazličnejših zgodbah žvečilk, njihovih dogodivščinah, pustolovščinah, združevanju, lepljenju, spreminjanju barv, čiščenju itd. Na nevsiljiv način bodo spodbujeni k plesu ter k razmisleku o ekologiji, tako o našem vplivu na okolje kot tudi o vplivu, ki ga imajo naša dejanja na nas same.

Ajda Tomazin je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ter magistrirala iz koreografije in performansa na Inštitutu za Aplikativne gledališke znanosti na Univerzi v Giessnu. Deluje interdisciplinarno kot oblikovalka in koreografinja. Je avtorica številnih projektov in predstav, kreativna sodelavka pri mnogih ustvarjalnih procesih in pedagoginja. Njena specifika je, da projektom doprinese celostne koncepte, ki zaobjemajo koreografijo in oblikovanje, te lastnosti pa se vpisujejo v izvirne predstave, katerih kakovost vse bolj prepoznava tudi širša mednarodna strokovna javnost. Je prejemnica nagrade Ksenije Hribar 2019 za izjemne dosežke na področju sodobne plesne umetnosti.
http://ski.emanat.si/ajda-tomazin/

Na podlagi Zakona o javnih zbiranjih in odloka o začasni splošni omejitvi zbiranja je potrebno obvezno voditi seznam prisotnih ljudi. Seznam mora vsebovati naslednje podatke:
- ime in priimek udeležencev,
- naslov stalnega prebivališča,
- kontaktna telefonska številka,
- kraj zbiranja (kraj, ulica in hišna številka ter podatek o tem ali gre za zaprt ali odprt prostor),
- čas zbiranja (datum in čas začetka in konca zbiranja).
Zato vse obiskovalce prijazno prosimo za razumevanje ob nakupu vstopnic in popisovanju. Seznam sklicatelj hrani en mesec in ga je dolžan posredovati NIJZ na njihovo zahtevo. Če NIJZ v enem mesecu od dneva izvedbe zbiranja zahteve ne pošlje, sklicatelj seznam uniči.

Platforma sodobnega plesa 2020 - KREATIVNE REFLEKSIJE - Uvodna stran